Nonne i oldefars fotspor

Søster Hanne-Maria fra Tautra Mariakloster er gjest i podkasten «På trua laus». (Foto: Katolsk.no, Petter T. Stocke-Nicolaisen)

Da journalisten Hanne-Maria Berentzen valgte å bli nonne og gå i kloster i 1993, var det mange som undret seg. I dag er hun en av søstrene på Tautra Mariakloster på Frosta. I podkasten «På Trua Laus» forteller hun at hun selv opplevde hun å gå inn i et kall som startet lenge før hun ble født.

– Da jeg gikk i kloster, lurte min far på hvor jeg hadde det fra. Skulle hans datter reise til Amerika og gå i kloster? Det syntes han var rart, forteller hun.

– Men så fortalte han at hans morfar også hadde tenkt å reise til Amerika, for å bli prest, men det ble det ikke noe av. Da tenker jeg at der har jeg en oldefar som så alt i evighetens perspektiv. Det inspirerer. Det handler om et kall som begynner lenge før meg, sier nonnen på Tautra i samtale med programleder Magne Vik Ravndal.

– Tar med alle livserfaringer

I denne fjerde episoden av «På trua laus» forteller søster Hanne-Maria også om hvordan hun ser på utdanning og journalistjobb som en forberedelse til klosterlivet. Alle hennes ulike livserfaringer har hun tatt med seg inn i sin hverdag i det vakre klosteret rett ved Trondheimsfjorden.

Sammen med sine medsøstre går hun inn i klosterkirken åtte ganger daglig, til faste tidspunkt, for å feire messe, lese tidebønner eller synge sammen. Bønnen og den strenge dagsrytmen har styrket trua hennes.

– Må stadig be om unnskyldning

I podkast-episoden medgir hun likevel at det er ikke alltid like lett å konsentrere seg om de daglige bønnene. Hverdagen som nonne kan noen ganger inneholde både irritasjoner og distraksjoner.

– Ondskapen kan være en fiende her også. Alle disse tankene om at alle andre ikke er som de skulle være. Men det finnes våpen mot dette. Det handler om å be Jesus om hjelp, og vite at han vet best. Jeg må stadig be om unnskyldning, sier søster Hanne-Maria.

Hør tidligere podkaster i «På trua laus» her

«Snakker om tru i ny podkast» (15.03.2023)