Biskop Erik besøker WYD Lisboa 2023

Foto og tekst: WYD Lisboa 2023

Den 12. april mottok Det lokale organisasjonskomiteen (LOC) for Verdensungdomsdagen (WYD) Lisboa 2023, biskop Erik Varden, som for øyeblikket er biskop i Trondheim, Norge.

Under besøket fikk biskop Erik Varden muligheten til å møte hver avdeling av WYD Lisbon 2023 samt alle de som jobber og samarbeider daglig i forberedelsen av det største samlingen av unge mennesker fra hele verden med paven.

Klokken tolv deltok han på det vanlige tidebønn til alle medlemmene av LOC, og ba Regina Caeli. Etter tidebønney fikk biskopen fra Trondheim anledning til å snakke med teamet som forbereder WYD Lisboa 2023 om betydningen av bønn og lagånd i denne veien til august.

Foto: WYD Lisbon 2023

Når det gjelder WYD Lisbon 2023, avslørte biskop Erik Varden at dette er et «svært viktig» øyeblikk for unge katolske nordmenn. Han nevnte også at norske ungdommer «er svært engasjerte og forbereder en gruppe for det som vil være årets hendelse for dem.» I tillegg til å delta i uken med WYD Lisboa 2023, er det mange norske ungdommer som også vil delta i Dagene i bispedømmene, mellom 26. og 31. juli.

Etter denne samtalen feiret biskopen fra Norge også den vanlige messen på hovedkontoret til Det lokale organisasjonskomiteen, sent på formiddagen.