Tenn et digitalt lys og be for pave Frans

13. mars er det 10 år siden pave Frans ble valgt av konklavet. Nå inviterer Vatikanet deg til å tenne et digitalt lys og be for pave Frans ved 10-årsjubileet for hans pontifikat.

Den digitale synoden lanserer et digitalt bønneinitiativ for å markere 10-årsjubileet for pave Frans’ pontifikat. 

Tekst: Vatican News

Om én måned, mandag 13. mars, feirer pave Frans 10 år som pave.

For å markere denne milepælen på en «viral» måte, har Den digitale synoden lansert et eget nettkart, der de troende over hele verden kan tenne digitale lys for paven når de ber for ham.  

I synodens pressemelding heter det: «Den petrinske tjeneste er en stor nåde, som Jesus har gitt sin Kirke. For den er vi evig takknemlig. Bønn er vår beste gave, og nå ber vi for at Gud støtter den han har valgt til denne tjenesten, for på denne klippen bygger han sin Kirke, i tid og gjennom historien.»

Alle som ønsker å bli med på initiativet, vil finne en invitasjon på dette nettstedet til å be én eller flere Ave Maria-er. «Til slutt vil vi sende Den hellige far kartet med de små lysene, som representerer bønnene som blir bedt for ham, og takke Gud for hans barmhjertighet», avslutter pressemeldingen.

BA VED MARIAALTERET: Bare timer etter at han ble valgt til pave, tilbrakte pave Frans en halvtime i bønn ved Mariaalteret i basilikaen Santa Maria Maggiore, som er en av Romas patriarkalkirker. Den rommer Maria-ikonet «Salus populi romani» («Beskytter av det romerske folk»). Foto: NTB / Reuters / Osservatore Romano

Les mer om pave Frans’ første dager

BA VED MARIAALTERET: Bare timer etter at han ble valgt til pave, tilbrakte pave 
Frans en halvtime i bønn ved Mariaalteret i basilikaen Santa Maria Maggiore, som er en av
Romas patriarkalkirker. Den rommer Maria-ikonet «Salus populi romani» («Beskytter av det romerske folk»).
 Foto: NTB / Reuters / Osservatore Romano