Mini-retretter på Birgittaklosteret i Trondheim

Velkommen til søstrene på Tiller!

Siden fasten 2022 begynte, har det hver første lørdag i måneden vært arrangert en miniretrett i Birgittaklosteret i Trondheim.

NESTE FOREDRAG: P. Dominic T.V. Nguyen (foran) skal holde foredrag hos birgittasøstrene lørdag 3.12. Tema: «Sogneprestens virke og kraft i lys av kallet». Her fotografert under bispevielsen av Erik Varden 3. oktober 2020. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

Tekst: Dordi Skuggevik, Glærum

  • 16.00: Foredrag. Så synger vi Vesper, før vi har adorasjon, med anledning til skriftemål. Vi avslutter med felles måltid med søstrene i spisesalen i gjestgiveriet deres.

Dette var ideen til vår sogneprest i Kristiansund: P. Dominic, og idéen ble omfavnet av vår biskop Erik Varden.

Spesielt for oss som bor langt fra en katolsk kirke, er dette et vidunderlig tilbud! Jeg tror «vidunderlig» er ordet! Personlig kjører jeg inn til Trondheim tidlig på lørdagen og får med meg orgelmeditasjonen i Nidarosdomen før retretten begynner, og jeg overnatter i klosteret. Her får man en fint og velstelt rom med eget bad og frokost for 700,- kr. Neste dag – søndag, pleier jeg å dra ned til St. Olav domkirke for en vakker høymesse i kirkehus, før jeg drar hjem. Der jeg bor er det 2 timer med bil til min sognekirke i Kristiansund, det er 2 timer til Molde og 2 timer til Trondheim … . Slik er denne månedlige retretten for oss «busk-katolikker» i den ekstreme diaspora en stor gave!

Tunge teologer

Møre/Trøndelag har nå fått tilført tre tunge teologer: biskop Erik Varden med doktorgrad i kirkehistorie fra Cambridge, Sr. Anne-Elizabeth Sweet fra Tautra med doktorgrad i Bibelen, særlig Det nye testamente og Lukas-evangeliet – fra Notre Dame-universitetet i Indiana, og Joël Reignard, prior på Munkeby, tidligere prior i cisterciensernes stamkloster i Citeaux i Frankrike, der han hadde ansvaret for opplæringen av nye munker. Disse tre og fr. Dominic, som er den som har sognepresterfaringen, alternerer med å holde foredrag. For å si det kort og greit: Det er nye tider her hos oss i Trondheim stift! Men – alle kan ta en tur til Trondheim, både katolikker og ikke-katolikker!

KAN SIN BIBEL: Sr. Anne Elizabeth Sweet ved Tautra Mariakloster. Foto: Tautra Mariakloster

Velkommen til foredrag / Åndelig føde

Foto: Birgittasøstrene

Kilde: https://www.katolsk.no/nyheter/2022/11/mini-retretter-pa-birgittaklosteret-i-trondheim